تغذیه سالمند بیمار

تغذیه سالمند بیمار

نکاتی که پرستار سالمند بیمار در تغذیه سالمند بیمار باید توجه کند

با استخدام پرستار سالمند بیمار در منزل نه تنها به وضعیت تغذیه سالمند توجه می شود. بلکه مهارتهای تغذیه ای را نیز به بیمار آموزش می دهد. و از بروز ضعف و بیماری در او جلوگیری می شود. و در این میان با توجه به میزان توانایی که سالمند بیمار در غذا خوردن دارد، مهارتهایی از قبیل هماهنگی دست ها، دقت در بینایی، سطح هوشیاری، سطح اشتها نسبت به غذا و مایعات، سختی در بلع و …  از سوی پرستار سالمند بیمار مورد توجه قرار می گیرد.

نحوه تغذیه سالمند توسط پرستار سالمند بیمار

کسی که وظیفه نگهداری از سالمند را بر عهده دارد، باید وسایل لازم از جمله سینی غذا، مایعات (طبق دستور پزشک) دستمال سفره، نی آشامیدنی و لیوان مدرج را به وقت غذا مهیا کند. و با روشی که در این جا بیان می شود اقدام به تغذیه بیمار بنماید.

*در ابتدا فرد سالمند توسط پرستار سالمند به دستشویی می رود. و اگر لازم باشد از لوله ادرار و یا لگن استفاده می شود.

*دست های سالمند را می شوید و اگر سالمند اظهار کرد که فعلا اشتها ندارد وی را کمک می کند که دندان هایش را مسواک بزند یا از محلول های دهان شویه استفاده کند، این کار کمک به اشتهای او می کند.

*هوای اتاق را تهویه و نور اتاق را تنظیم می کند.

*پرستار سالمند کمک می کند فرد سالخورده در وضعیت نشسته قرار گیرد اما اگر قادر به نشستن نیست وی را در وضعیت به پهلو خوابیده قرار می دهد.

*در وضعیت نشسته ارتفاع سینی را تا حدی قرار می دهد که فرد سالمند بتواند محتوای

داخل سینی را ببیند و اگر نمی تواند بنشیند، پرستار سالمند در مورد نوع غذا و محتوای داخل سینی توسط به او توضیح می دهد.

*سالمند را همواره تشویق می کند که به تنهایی غذای خود را میل کند اما اگر نیاز به کمک

داشت حتما وی را یاری می کند و دستمال سفره را زیر چانه بیمار قرار می دهد و اگر لازم باشد، گوشت غذا را تکه می کند، کره را روی نان می مالد، میوه را پوست می کند و…

*پرستار سالمند غذا را طبق میل سالمند در لقمه های کوچک می پیچد. و در دهان بیمار می گذارد، بعد از هر سه، چهار لقمه ی کوچک مقدار کمی مایعات به او می دهد. ( چنانچه فرد سالمند نابیناست برای هر لقمه ای که در دهانش می گذارد، در مورد غذا و سردی و گرمی آن توضیح می دهد).

* فردی که وظیفه نگهداری و تغذیه از سالمند را دارد نباید هنگام غذا دادن به او عجله کند. و بایستی به قدری فرصت دهد که کاملا سالمند غذا را بجود. و در حین غذا  با حوصله در مورد مطالب مورد علاقه او صحبت کند.

*برستار سالمند وقتی اطمینان حاصل کند که فرد سالمند کاملا سیر است، سینی و

دستمال سفره را برمی دارد و او را در شستشوی دست ها کمک می کند.

* به دندان و دهان وی توجه می کند.

*سالمند را در وضعیت راحتی قرار می دهد

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


آخرین مقالات

فیزیوتراپی کمر سالمند

فیزیوتراپی کمر سالمند

تغذیه سالمند بیمار

تغذیه سالمند بیمار


دسته بندی مقالات